DE WOORDFACTORIJ

UITVAARTZORG

Het afscheid van een diebare is je laatste tastbare moment samen. De Woordfactorij zorgt met een gedenkwaardige ceremonie voor een waardevol moment dat kan helpen om deze moeilijke periode door te komen.

Uitvaartbegeleiding op maat. 

Iemand die je nauw aan het hart ligt verliezen is een ingrijpende gebeurtenis die dikwijls gepaard gaat met intense emoties en een onstilbaar verdriet. Het regelen van een uitvaartplechtigheid kan in die omstandigheden erg zwaar zijn. De Woordfactorij wil er zijn voor jou en kan je hierbij helpen met de inhoudelijke invulling en de organisatie van dit afscheidsritueel. Ik heb een jarenlange ervaring in het verzorgen van ceremonies met passende eerbied voor de wensen van de overledene en de nabestaanden.

 

Leo De Clerck

Samenwerking met uitvaartzorg pittoors

 Dankzij mijn partnerschap met Uitvaartzorg Pittoors is alles tot in de puntjes verzorgd.  

Bij het plannen van een afscheidsceremonie werk ik nauw samen met Uitvaartzorg Pittoors. Samen met Alexander en Annelien begeleid en ondersteun ik je tijdens deze moeilijke tijd. Uitvaartzorg Pittoors staat daarbij in voor de ontzorging van alle administratieve aangelegenheden en formaliteiten. De Woordfactorij begeleidt je bij de inhoudelijke invulling van de uitvaartplechtigheid.

Logo Pittoors Uitvaartzorg

Stap voor stap creëren we een mooie herinnering.

Afspraak met pittoors uitvaartzorg

Bij een overlijden neemt u best contact op met Uitvaartzorg Pittoors. Zij zorgen voor de nodige opvang en ondersteuning en nemen alle praktische taken op zich. Je kan steeds bij Alexander en Annelien terecht met al je persoonlijke vragen, bezorgdheden en wensen.

Ik neem contact met je op

De dag na het overlijden plan ik samen met jou een ontmoeting. Daarbij neem ik alle tijd om je het levensverhaal van de overledene te laten vertellen. Ik bied je de ruimte om dit in alle rust en sereniteit te doen.

Bespreken uitvaartwensen

In overleg met jou nemen we al je wensen en verwachtingen rond de uitvaart door. We bekijken samen de mogelijkheden qua locatie, aankleding en bepalen welke accommodatie er vastgelegd moet worden voor het eventuele visuele aspect van de plechtigheid.

Planning opstellen & samen overlopen

Vervolgens stel ik een draaiboek op waarin de krijtlijnen van het afscheid worden uitgezet. Het is een leidraad en bevat een overzicht van de rouwteksten, de muzikale invulling en beeldmateriaal dat gebruikt zal worden tijdens het afscheid.

De dagen voor de uitvaart

De dagen tussen het overlijden en de uitvaart zit je met veel vragen en emoties. Er komt zoveel op je af. Een luisterend oor of een helpende hand zijn niet ver weg. In deze dagen ben ik er om jullie te helpen. 

zorg op dag van de uitvaart

Ruim voor de aanvang van de uitvaart ben ik aanwezig op de locatie. Alles wordt technisch getest. Ik ben altijd beschikbaar voor vragen, opmerkingen, aanpassingen.

zorg na de uitvaart

Mijn zorg stopt niet bij de uitvaart, maar gaat verder. Na de ceremonie blijf ik in de buurt en ben ik steeds bereikbaar voor een gesprek of een advies.

Afscheidsmuziek

Waar er geen woorden meer zijn, kan muziek de ziel helen.

 

De muzikale omkadering vormt doorgaans een belangrijk onderdeel van een uitvaartplechtigheid. Het kan helpen bij het uitdrukken van moeilijk te verwoorden emoties, expressie geven aan de persoonlijkheid van de overledene of mooie herinneringen opwekken die troost bieden aan de nabestaanden. Hiernaast kan je bladeren door een selectie van afspeellijsten waaruit je inspiratie kan putten bij het bepalen van de muzikale invulling van de afscheidsdienst.

Oldies

Nederlandstalig

Pop / Rock

Klassiek

Instrumentaal

Kinderliedjes

"En als onze aardse last met de wereld zal vergroeien zal uit jou een bloempje bloeien een viooltje, dat staat."
Herman Van Veen

“Bedankt van ons alle 4!”

Wij willen jou van harte bedanken om mijn ma zo een mooi afscheid te hebben kunnen geven. Het was een hele troost voor ons, perfect zoals we het ons konden wensen. Het was zeer aangenaam jou te mogen ontmoeten ook al was het op een van de slechtste dagen in onze levensloop.

 

familie Merckx – Stekene

“Bedankt voor de steun!”

Gelukkig had ik jullie, waar ik mijn verhaal bij kon doen. Ik heb heel veel steun gehad aan u. Nogmaals bedankt en ook hoe je de dienst zo goed hebt gebracht. Het was een mooi afscheid. Dankuwel Leo voor alles. Ik wilde mijn mama nog een mooie dienst geven en dankzij u, Annelien en Alexander is dat gelukt.

 

Sandra V.

“Mooi afscheid dankzij Leo”

Beste Leo, dank je voor de mooie dienst.
Voor ons was het een heel mooi afscheid.

 

Leentje B.

CONTACT

Hoe kan ik jou helpen?
Neem vrijblijvend contact met me op.

Leo De Clerck De Woordfactorij

Leo De Clerck

E-mail: leo@dewoordfactorij.be
Tel: +32 468 13 80 53

BE 0777 896 151

Kerselarendreef 42 9170 De Klinge (BE)